Ivan Vukić, predstavnik Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske istaknuo je kako je to bio 'krvavi boj hrvatskog naroda koji je pokazao odlučnost i spremnost u obrani domovine'' 

''Lipanjske zore prema ocjenama vojnih stručnjaka bile su prekretnica rata u Bosni i Hercegovini. Oslobađanjem doline Neretve od agresora spašena je BiH i jug Republike Hrvatske'', kazao je povodom 27 obljetnice vojno redarstvene akcije 'Lipanjske zore' Mile Pušić, sudionik ove akcije.

Pušić je posebno naglasio kako su, u razdoblju od  7. do 27. lipnja, te davne 92' od velikosrpskog i crnogorskog agresora oslobođena dolina Neretve i okupirani gradovi na području Hercegovine. 

''Nitko nema pravo zanijekati časnu ulogu HVO-a u obrani domovine. Današnjim generacijama u trajno nasljeđe ostavljamo zajedništvo tih lipanjskih zora koje su temelj budućnosti hrvatskog naroda na ovim prostorima'', istaknuo je.

Ivan Vukić, predstavnik Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske istaknuo je kako je to bio 'krvavi boj hrvatskog naroda koji je pokazao odlučnost i spremnost u obrani domovine'' Posebno se osvrnuo na status izjednačavanja prava pripadnika HVO-a s pravima pripadnika Hrvatske vojske. ''Budite sigurni da će ovo ministarstvo branitelja voditi računa da integritet branitelja bude na onoj razini na kojoj je potreban'', kazao je tom prilikom.

''Onome tko je bio sudionik tog vremena zna što je za hrvatski narod u BiH značio HVO, Hrvatska zajednica Herceg-Bosna i Hrvatska Republika Herceg-Bosna. Značile su opstanak i ostanak hrvatskog naroda u BiH. To nitko nikakvim političkim spinovima ne može izbrisati'', istaknuo je Herceg.

Na kraju, Herceg je posebno naglasio kako je HVO održao ključnu ulogu u opstanku i opstojnosti cjelovite BiH iako, kako je kazao ''neki to žele zanijekati i izbrisati''.

Knjiga

Kontakt

HRVATSKA UDRUGA LOGORAŠA DOMOVINSKOG
RATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Kneza Mihaela Viševića Humskog 37
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina

Telefon/Fax: + 387 036 318 641
E-mail: udruga@hrlog.ba 

Idi na vrh