Nakon polaganja vijenaca, u mostarskoj katedrali Majke Marije Crkve u Mostaru održana je misa zadušnica. Ranije danas, vijenci su položeni pred spomen obilježjem u krugu vojarne "Stanislav Baja Kraljević“ te je održana misa zadušnica. 

Povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana, izaslanstva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) i Ministarstva obrane BiH te ratni vojni zapovjednici HVO-a položili su u srijedu vijence i zapalili svijeće na spomen obilježju poginulim braniteljima ispred Hrvatskog doma "Herceg Stjepan Kosača" u Mostaru.  ''Mi se danas prisjećamo svih onih koji su zajedno s nama ugradili sebe da bi danas imali Bosnu i Hercegovinu. To je i prigoda prisjetiti se svih dragih ljudi koji su nam u sjećanjima i zbog toga danas imamo ovakva obilježavanja diljem BiH'', izjavio je novinarima predsjednik HNS-a Dragan Čović nakon polaganja vijenaca.

General zbora Hrvatskog vijeća obrane Stanko Sopta kazao je kako su danas ovdje da zapale svjetlost "za pokoj duša naših najboljih sinova koji su sebe darovali za našu slobodu i da im odamo počast jer su darovali svoj život za naš bitak". Nakon polaganja vijenaca, u mostarskoj katedrali Majke Marije Crkve u Mostaru održana je misa zadušnica. Ranije danas, vijenci su položeni pred spomen obilježjem u krugu vojarne "Stanislav Baja Kraljević“ te je održana misa zadušnica u kapelici sv. Ivana Krstitelja. Također, vijenci su položeni na središnjem spomeniku i grobu Joze Leutara na groblju Masline gdje upriličena i molitva za umrle.

Sadržaj je preuzet sa www.bljesak.info

Knjiga

Kontakt

HRVATSKA UDRUGA LOGORAŠA DOMOVINSKOG
RATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Kneza Mihaela Viševića Humskog 37
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina

Telefon/Fax: + 387 036 318 641
E-mail: udruga@hrlog.ba 

Idi na vrh