Polaganjem cvijeća na spomen-obilježju i služenjem mise na groblju Topala, u Vitezu je danas obilježena 25. obljetnica stradanja Hrvata u naselju Buhine Kuće. 

Tijekom ratnih sukoba između Armije RBiH i HVO-a, 9. siječnja 1994. godine u Buhinim Kućama ubijeno je 27 vojnika HVO-a i civila hrvatske nacionalnosti.

– Sve se to događalo na kućnim pragovima i u dvorištima. Muškarci, žene, djeca, bili su u svojim kućama i što više tu treba pričati. Treba samo moliti Boga za snagu i da se nikada ponovi – kazala je Feni predsjednica Udruge poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Srednjobosanske županije (SBŽ) Ljubica Garić.

Naglasila je kako su obitelji žrtava izgubile povjerenje u institucije da će procesuirati bivše pripadnike Armije RBiH, koji su odgovorni za ovaj zločin.

– Nema pravde, niti je treba očekivati i nadati se. Izgubili smo povjerenje i, ako do procesuiranja i dođe, bit će to tresla se gora rodio se miš – istaknula je.

U povodu 25. obljetnice zločina u Buhinim Kućama, udruge proistekle iz domovinskog rata Srednjobosanske županije organizirale su danas u Vitezu i okrugli stol “Domovinski rat i obrana Središnje Bosne”.

Preuzeto sa:www.dnevni-list.ba

Knjiga

Kontakt

HRVATSKA UDRUGA LOGORAŠA DOMOVINSKOG
RATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Kneza Mihaela Viševića Humskog 37
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina

Telefon/Fax: + 387 036 318 641
E-mail: udruga@hrlog.ba 

Idi na vrh