U svečanom i emotivnom tonu večeras je u Mostaru održano predstavljanje knjige "Neretva 93' i obrana Vrdi" koju je pripremio legendarni ratni zapovjednik, brigadir Marinko Sosa Zvijezda. 

Znamo da smo Božjom pomoći i našom hrabrošću spriječili zločince u njihovoj zlokobnoj namjeri. Možete zamisliti što bi hrvatski puk čekalo i kakav zločin nakon Uzdola i Grabovice bi doživjele tisuće onih koji bi se našli na putu ovih zločinaca. No, njihov san se nije ostvario - prisjetio se Zvijezda. Armija BiH tada nije imala ni 16 posto obranjenog prostora u BiH, a kojeg nitko nije dirao. Međutim, željeli su zločinom uzeti Srednju Bosnu i Hercegovinu, stoljetna hrvatska područja.
Unatoč snažnoj podršci El Mudžahida, Hrvati su uspjeli obraniti svoja područja i vojno poraziti višestruko nadmoćniju i opasniju vojsku.
U borbi za Vrda i za obranu Hercegovine svoje živote su položili Damir Logara, Vice Paradžik, Gordan Miličević, Goran Spajić, Miro Spajić, Nediljko Barić, Davor Šimić, Stjepan Šapina, Damir Anić i Denis Jozić.
Neka im je laka Hrvatska zemlja.
Vrijedi naglasiti da je na promociji knjige u Mostaru bilo više uvaženih osoba iz Gruda, Mostara, ali i čitave zapadne Hercegovine, od uvaženih ratnih heroja, zatim vodećih hrvatskih političara u HNŽ-u i BiH sve do franjevaca koji su bili istinska snaga hrvatskog naroda ne samo u prošlom ratu, nego u svim ratovima kroz povijest.
Tjedan ranije, u prepunoj kinodvorani Grude knjiga je predstavljena u glavnom gradu Hrvatske zajednice Herceg - Bosne, a stolni grad Hrvata u BiH bio je logičan slijed predstavljanja.

Preuzeto sa:dnevnik.ba

Knjiga

Kontakt

HRVATSKA UDRUGA LOGORAŠA DOMOVINSKOG
RATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Kneza Mihaela Viševića Humskog 37
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina

Telefon/Fax: + 387 036 318 641
E-mail: udruga@hrlog.ba 

Idi na vrh