''Ponosan sam što smo to uradili danas, što je Mostar bio domaćin prijateljima koji i danas u svojim srcima ponosno čuvaju iste vrijednosti'', kazao je Miljenko Raič.  

Dugogodišnja suradnja ratnih prijatelja, hrvatskih branitelja, koji su kao pripadnici postrojbi VP RH i postrojbi VP HVO-a HB, dragovoljno i domoljubno dali veliki doprinos Domovinskom ratu, u četvrtak su i službeno potvrdili zajedništvo. U Mostaru su predsjednici Udruga veterana VP DR HVO-a svečano potpisali Povelju o suradnji i pristupanju Udruge veterana VP DR HVO Hercegovina-Mostar, Udruge veterana 2. bojne VP HVO-a iz Herceg-bosanske i 2. bojne VP HVO-a Zapadno-hercegovačke županije Zajednici Udruga veterana VP Republike Hrvatske.

Potpisivanje ove suradnje bilo je planirano na ovogodišnjem Središnjem nacionalnom obilježavanju 28. obljetnice osnivanja HVO-a, koje se ove godine trebalo održati u Rujanima kod Livna, ali je odgođeno zbog pandemije koronavirusa. ''Ponosan sam što smo to uradili danas, što je Mostar bio domaćin prijateljima koji i danas u svojim srcima ponosno čuvaju iste vrijednosti. Radujem se budućim susretima i projektima'', poručio je predsjednik Udruge veterana VP DR HVO Hercegovina-Mostar Miljenko Raič. Nakon potpisivanja, predstavnici i dio članstva gore navedenih Udruga na Trgu hrvatskih velikana su, ispred spomenika hrvatskim braniteljima položili vijence, upalili svijeće i molitvom odali počast svim poginulim, nestalim i umrlim pripadnicima HVO-a.

''Danas smo još jednom potvrdili zajedništvo svih hrvatskih branitelja, prisjetili se zajedništva kakvo je bilo u Domovinskom ratu, poklonili se poginulim, nestalim i umrlim pripadnicima HVO-a. Zajedno u ratu, zajedno u miru. Potvrđena je suradnja, a ona je bila i bit će dio nas i našeg naroda'', kazao je predsjednik Zajednice Udruge veterana VP RH Josip Adžić. Velikoj obitelji VP, Zajednici UVP RH, ranije su pristupili Udruge VVP HVO-a Srednjo-bosanske i Posavske županije, kao i Udruga VVP HVO-a Stolac, priopćeno je iz Udruge veterana VP Domovinskog rata HVO Hercegovina-Mostar.

Knjiga

Kontakt

HRVATSKA UDRUGA LOGORAŠA DOMOVINSKOG
RATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Kneza Mihaela Viševića Humskog 37
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina

Telefon/Fax: + 387 036 318 641
E-mail: udruga@hrlog.ba 

Idi na vrh