U subotu, 5. listopada na Vrdima se obilježila 26. godišnjica stradanja hrvatskih vitezova na Vrdima. Ove godine, svečano euharistijsko slavlje je predvodio fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije.  

On se, u prigodnoj homiliji osvrnio na život Sv. Franje, te se prisjetio svih palih heroja koji su stradali na Vrdima. Nakon mise, uslijedilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća ispred spomen – obilježlja svim poginulim vitezovima koji su stradali na Vrdima, piše grude.com

Vojska je kao i svake godine pripremila vojnički grah, te se uz grah, prigodno piće, druženje i prisjećanje na minula vremena nastavilo još nekoliko sati.

Nekoliko učenika SŠ Antuna Branka Šimića je organiziranim prijevozom iz Gruda došlo na ovu obljetnicu.

Brojimo već 26 godina od pogibije naših vitezova na Vrdima; Gorana Spajića, Vice Paradžika, Damira Logare, Gordana Miličevića, Mire Spajića, Davora Šimića, Nedjeljka Barića, Mate Marića, Joze Marića, Petra Marića, Stjepana Šapine i mnogih koji su stradali na Vrdima. O ovim događanjima u novije vrijeme pisane su knjige, a svake godine sve više mladih dolazi na Vrde i na taj način odaju počast poginulim hrvatskim vojnicima koji nisu dali da tuđin prisvoji i osvoji zemlju koja nikad nije bila njegova. Neke stvari ne padaju u zaborav naroda…

Jedan je čovjek napisao:

“Najbolji sinovi i kćeri naših naroda i narodnosti pali su u ratu. Bilo bi bolje da je obrnuto, ali to nije ni logično ni moguće. To se i može tražiti samo od najboljih“.

 

Knjiga

Kontakt

HRVATSKA UDRUGA LOGORAŠA DOMOVINSKOG
RATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Kneza Mihaela Viševića Humskog 37
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina

Telefon/Fax: + 387 036 318 641
E-mail: udruga@hrlog.ba 

Idi na vrh